"Apynio" Aviečių Gose - HOPDOC GASTROPUB

Labai džiugu sutikti naują, skanų lietuvišką alų, kuris nedvelkia tvartu bei nėra molio skonio. Dabar yra tikrai iš ko rinktis renkantis alų lietuvišką ir fainai, kad tie „GYVO!!!“ alaus iš pūslių laikai jau taip stumiasi į šalį. Ir vieni iš tokių lietuvių gamintojų, kuriuos žinome iš Green Monster IPA (kuri po šiai dienai vietinio vartotojo yra vienas mėgstamiausių IPA) – bravoras „Apynys“. Jie, kartu su „Dzūkų alaus restoranu“ nusprendė rudeniui išvirti avietinio gose.

Na tikri žinovai aišku nuo pirmo gurkšnio čia pasiges stiliui būdingo lengvo druskos sūrtelėjimo, galbūt pasakys, kad alus gavosi kiek per sunkus, kiek per mažai rūgštus ar dar kas nors ten, bet aš nesiruošiu čia labai jau sprausti į rėmus. Man patiko. Ir nors tokį alų ant stalo įsivaizduočiau labiau karštą vasaros dieną, puikiai jis tą vasarą priminė ir eilinį apniukusį gruodžio pirmadienį. Ryškiai jaučiasi natūralios avietės, burnos nesutraukia pieno rūgštis, nėra gal jis paraidžiui gose, bet patiks net tiems, kam alus kaip toks išvis nepatinka.

 


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Instagram

  • Kam vargintis ten einant į visokias maisto derinimo degustacijas, jei gali su draugais bet kada paderinti tinkančius dalykus pas mus prie stalo susėdę. 
Tereikia užsisakyti šį sūrių rinkinį ir čia jau viskas surašyta, kokios rūšys prie ko tinka. O iš tų rūšių turime ne vieną pasirinkimą, tad beliks išsirinkti, o tada ragauti, derinti ir dalintis įspūdžiais. Baro chebra tikrai padės pasirinkti dar nebandytus dalykus, o gėrimai su tinkančiu maistu visai kitaip atsiskleidžia ir visai kitas patirtis dovanoja.
  • @genys_brewing_co nealkoholinis. Na aš nesu labai didelis nealkoholinio alaus fanas, bet kartais būna taip, kad nori, o negali. Tai čia tam puikiausia alternatyva, kai gali bet kada ir niekas nerizikuoja bei niekas nuo to nenukenčia. Nulis procentų alkoholio ir labai daug procentų skonio. Todėl drąsiai rekomenduoju net tiems, kurie ne tik vairuoja, bet ir šiaip atėjo papietauti pasitraukę nuo kokių svarbių darbų, kuriuos net menka promilė galėtų sujaukti planus.
  • Tai visgi kurios krevetės skanesnės? Ar ispaniškai paruoštos, su chorizo dešra, ar tos kur tailandietiškai, su kokosų pienu? Jei dabar va reikėtų rinktis, kurias pasirinktum?
  • Na ką, šventės baigėsi. Beliko nupuošti eglutes ir grįžti prie darbų. Bet tai nereiškia, kad reikėtų labai dėl to nusiminti. Nes bus dar tų švenčių ir šiaip, užsuk pas mus ir mes bet kurią dieną paversime švente. Su puikiu maistu, derančiais prie jo gėrimais, metų pradžios pošventinė depresija išnyks nepastebėta.
  • 🍔🐮Kartais kai nežinai ko nori, geriausia rinktis jau laiko išbandytą variantą. Tokį, kaip va šis, tarp dviejų sviestinės bandelės pusių atsidūręs, pagal tavo pageidavimus iškeptas ant žarijų jautienos paplotėlis su vietoje darytais padažais bei kelias valandas karamelizuotais svogūnais. Na o kokios bulvytės prie jo tiks, ar kaip jį kepti jau nuspręst teks patiems.
  • Kiek liūdina, kad dovanos jau išpakuotos, mišrainės dar slegia skrandį ir prie žemės lenkia tūkstančio cepelinų svorio dangaus pilkumas? Neleisk sau liūdėti – užsuk pas mus. Turim dalykų, kurie pataisys tiek nuotaiką, tiek virškinimą.
  • Kiekvieną savaitgalį, nuo 12 iki 16h pas mus brunch'as ir galima iš brunch'o meniu užsisakyti savaitgalio popietėms labiau pritaikytus dalykus. Tokius, kaip štai šitas hungover over burgeris. Vienintelis toks, kurį rekomenduojame valgyti su peiliu bei šakute, nes visko čia labai daug. Visko čia tiek, kad organizmas kaip mat atgaus intensyvaus savaitgalio atimtas jėgas.
  • Vėl norime šiek tiek pasigirti savo meniu naujiena: pusės kilogramo didumo švelniausios veršienos nugarinės kepsniu. Nes girtis yra kuo - mėsa reto švelnumo, įstabaus skonio, kepusi ant žarijų ir lengvai kvepianti laužu. Toks 500g įrodymas, kad nebūtina laukti švenčių, kad gerai praleistum laiką - šventė gali būti bet kurią dieną.
  • Buffalo sparneliai. Sultingi, sprogstantys pikantišku skoniu, valgomi pirštais ir puikiai tiks prie daugumos gėrimų iš krano. 
#BuffaloWings #HopDocPub